Activitats2019-01-01T19:53:54+00:00

Activitats a mida

Per cuidar-lo has de cuidar-te

Les propostes d’actuació del Centre de Dia La Torre Setze tenen un marcat sentit relacional i socialitzador perquè creiem que l’increment de les interaccions a nivell social millora el sentit de benestar, la confiança en un mateix i, en definitiva, la qualitat de vida de la persona.

Les nostres intervencions són respectuoses amb la diversitat de realitats personals, flexibles i participatives per a adequar-se a cada situació i respondre a objectius assolibles, però sempre des d’una vessant lúdica i en un ambient distes i relaxat. Com a elements de suport s’utilitzen estímuls de l’entorn immediat i de les activitats de la vida diària.

Tallers de memòria activa

L’objectiu d’aquests tallers és promoure l’envelliment actiu entre les persones de major edat i ajudar a prevenir, detectar de forma precoç o alentir el curs de malalties neurodegeneratives mitjançant tècniques per activar o entrenar la memòria.

Els tallers estan adreçats tant a persones sense deteriorament cognitiu fins a persones que pateixin demències moderades-greus gràcies a la creació d’equips adaptats segons les necessitats.

Les activitats estan dissenyades per una psicòloga especialitzada, es realitzen diàriament amb una durada de 1:30 minuts en grups de màxim 8 persones per afavorir la participació i l’atenció personalitzada.

Rehabilitació física

L’objectiu d’aquest taller és ajudar en la recuperació de les persones grans que hagin patit algun tipus de deteriorament físic ja sigui degut a una malaltia o secundàriament relacionada amb la pèrdua de habilitats físiques en la vellesa.
La rehabilitació física es realitza diàriament amb una durada de 30 minuts matí i 30 minuts tarda. Justament abans dels tallers de memòria activa per aprofitar el benefici que l’activitat física té sobre l’activació cognitiva.

Racons: recupera la teva afició

L’objectiu d’aquest taller és donar espai a la creativitat i al retrobament amb aficions que el temps ha deixat oblidades. La persona decideix en quin taller vol participar a través d’espais diversos com el racó artístic, racó musical, racó de jocs, costura, etc. Quina és la teva afició? Que la teva imaginació no tingui límits!

Capacitat funcional

Activitats dirigides a reforçar l’autonomia en la realització de les Activitats de la Vida Diària (AVD), especialment les més bàsiques: higiene personal, alimentació, vestir-se… La realització d’aquestes tasques són de vital importància per empoderar a les persones grans i que recuperin l’autonomia i l’autoestima.