blog-y-notícias-del-centro-de-día-Al·legrare-en-Horta-Guinardó

Passejades per la Plaça Mañé i Flaquer

centro de dia la torre setze lesseps barcelona

Mantenir un estil de vida actiu i saludable pot marcar una gran diferència en la qualitat de vida de la gent gran. Una manera senzilla i plaent de fer exercici és passejar per la plaça de la ciutat.

Benefici físic:
Passejar per la plaça de la ciutat és una activitat que implica moviment i exercici físic. Caminar regularment enforteix els músculs, millora la resistència cardiovascular i ajuda a mantenir un pes saludable. A més, aquest exercici de baix impacte és amigable per a les articulacions, reduint el risc de lesions. Els adults grans que incorporen caminades a la seva rutina diària experimenten més flexibilitat, equilibri i coordinació, fet que contribueix a prevenir caigudes i lesions relacionades.

Benefici mental:
El passeig per la plaça de la ciutat també té efectes positius en la salut mental de la gent gran. El contacte amb la natura, l‟observació de la bellesa de l‟entorn i la interacció social enforteixen el benestar emocional i redueixen l‟estrès. L´aire fresc i el sol estimulen la producció de vitamina D, millorant l´estat d´ànim i prevenint la depressió. A més, passejar a l’aire lliure estimula els sentits, augmenta la creativitat i en fomenta la concentració i l’atenció.

Benefici social:
La plaça de la ciutat és un lloc de trobada per a persones de totes les edats. Per als adults grans, passejar per la plaça us ofereix l’oportunitat d’interactuar amb els altres, compartir experiències i establir connexions socials significatives. El contacte social regular té un impacte positiu en la salut mental i emocional i ajuda a prevenir la solitud i l’aïllament. A més, participar en activitats comunitàries a la plaça, com ara classes d’exercicis o grups de caminada, proporciona un sentit de pertinença i suport.

Benefici cognitiu:
L’activitat física regular, com ara passejar per la plaça, també beneficia la salut cognitiva de la gent gran. Estudis han demostrat que caminar regularment estimula el flux sanguini cap al cervell, millorant la funció cognitiva i la memòria. A més, l’entorn de la plaça de la ciutat ofereix estímuls visuals i sensorials que mantenen el cervell actiu i en aprenentatge constant. Passejar per la plaça pot ser una oportunitat per resoldre endevinalles, llegir rètols o simplement observar i comentar els canvis que passen a l’entorn.

Comparteix aquesta notícia a les teves xarxes socials:

Més Notícies del Centre de dia La Torre Setze